Bátor nyúl konyhája

Zöldborsós pörkölt bulgurral.

2017. június 22. - Takács Gyuláné Erzsike

Zöldborsós pörkölt bulgurral.

Itt a zöldborsó szezonja, készítsék el ezt az egyszerű, remek ételt.

zoldborsos_porkolt_bulgurral.JPG

Hozzávalók: 4 adag.

50 dkg apró kockára vágott hús (most sertés volt, de csirkével, pulykahússal is jó),

40 dkg zöldborsószem,

1 nagyobb fej vöröshagyma,

só, ízlés szerint bors,

2 teáskanál pirospaprika,

1 leveskocka, vagy pörköltszaft kocka

2 evőkanál zsír vagy olaj.

 

A zsíron vagy olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rátesszük a pirospaprikát, megkeverjük, és azonnal ráöntünk 2 dl hideg vizet.

Így a hagyma hamar szétmegy, csak a sűrű szaft marad.

Amikor ismét forr, rátesszük a húst, fűszerezzük, és időnként kevés forró víz hozzáadásával puhára pároljuk.

A zöldborsót vajon, kevés vízzel megpároljuk, mikróban 20 perc.

A majdnem kész húshoz adjuk a zöldborsót, jól átkeverjük és még 5 percig együtt főzzük.

Könnyű egytálétel, a bulgur kiváló hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6912613703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.