Bátor nyúl konyhája

Cézár saláta bátor nyúl konyhájából.

2017. július 06. - Takács Gyuláné Erzsike

Cézár saláta bátor nyúl konyhájából.

Egyszerűen isteni saláta a friss zöldségekkel!  Sok módon láttam már ezt a receptet, de én így készítettem és mindenkinek, kezdőknek is bátran ajánlom.

cezar_salata.JPG

Hozzávalók: 4 adag

40 dkg csirkemell filé,

1 közepes fej jégsaláta,

1 közepes db lila hagyma,

2 ek mustár,

3 ek olivaolaj,

2 db paradicsom,

3 ek méz,

1 gerezd fokhagyma,

só ízlés szerint,

bors ízlés szerint.

4 szelet toast kenyér pirítva (hozzá 2 evőkanál olivaolaj)

  

Öntethez:

3 dl natúr joghurt,

1 ek majonéz,

1 ek mustár (dijoni, ha van),

só ízlés szerint,

bors ízlés szerint.

 

Elkészítés:

A hús pácát készítjük el először: az olívaolajba a mustárt, mézet, sót, borsot és az összezúzott fokhagymát jól elkeverjük.

A csirkemellet felcsíkozzuk, és a pácba helyezzük, majd a hűtőbe tesszük 1 órára.

Közben az öntetet is elkészítjük: a joghurtot elkeverjük a majonézzel, mustárral, sóval és borssal.

A csirkemellet teflonos serpenyőben szép pirosra, több részletben megsütjük.

A sütőben 2 evőkanál olajon pár perc alatt megpirítjuk az apróra vágott kenyérkockákat.

Teljes kiőrlésű toast kenyeret vettünk, ezzel a legjobb.

A salátát összetépkedjük apróbbra, rátesszük a pirított kenyérkockát, a csirkemellet, a paradicsomot, az enyhén sózott lilahagymát és meglocsoljuk az öntettel.

Ha nem fogy el azonnal, összekeverjük, és hűtve tálaljuk. Az öntet íze így jól átjárja a kenyérkockákat is.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4812645867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.