Bátor nyúl konyhája

Málnás-szedres torta bátor nyúltól.

2017. július 10. - Takács Gyuláné Erzsike

Málnás-szedres torta bátor nyúl módra.

Különleges és finom desszert. Friss málnából készítve igazán finom, de sajnos a hőség miatt kevés a gyümölcs, és ezért drága is a málna. Még kaphatunk pár hétig a piacon, ezért ajánlom most ezt a receptet. Ünnepi édességnek számít.

malnas_szedres_torta.JPGmalnas_szedres_torta1.JPG

Hozzávalók:

Az aljhoz:

másfél csomag piskótatallér vagy 25 dkg jó minőségű  keksz összetörve ,

1 kanál kristálycukor,

1,5 dl tej,

1 mokkáskanál rumaroma.

 

A krémhez:

25 dkg mascarpone sajt,

10 dkg natúr vagy tejszines krémsajt (tömlős),

2 dl habtejszin,

5 dkg kristálycukor,

1 csomag vailiás cukor,

fél citrom reszelt héja,

 

25 dkg málna ( a szebb szemek a tetejére)

1 doboz (10 dkg) fekete szeder  és csokireszelék a tetejére.

 

Egy 22 cm átmérőjű  4-5 cm magas falú tortaformába szilikonos sütőpapírt teszünk.

Az aljhoz lerakjuk a piskótatallérokat, a közöket tört darabokkal kitöltjük, két réteg lesz, vagy (ledaráljuk vagy összetörjük a kekszet) meglocsoljuk a cukros, rumaromás tejjel.

A krémhez az összes hozzávalót egy tálba téve alaposan összekeverjük. A sütőformába öntjük a piskótára a krém harmadát, megrakjuk málnaszemekkel, ismét megkenjük a krémmel, végül a tetejére helyezzük a szép málna és szederszemeket.

A tortaformában letakarva a hűtőbe tesszük, és csak másnap szeleteljük. Így az igazi, de nem mindenki állja meg, hogy az elkészítés napján ne legyen kóstolás.

Természetesen más gyümölccsel is elkészíthető a finomság.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6312652323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.