Bátor nyúl konyhája

Nyári bundás csirkemell bátor nyúl módra.

2017. július 11. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell nyári, zöldfüszeres bundában bátor nyúl módra.

A csirke nyáron is elviseli a bundát, de különlegesen finom a csirkemell ebben az illatos, friss, zöldfűszeres bundában.  Kedves nem húsimádó olvasóimnak üzenem, hogy a cukkini, padlizsán, karfiol, brokkoli is remek lesz így elkészítve.

nyari_bundas_csirke_1.JPG

Hozzávalók: 4-5 adag

90 dkg csirkemell filé,  

2 dl író (vagy kefir),

25 dkg liszt,

1 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál pirospaprika,

fél mokkáskanál őrölt bors,

3-4 zsályalevél, (vagy fél mokkáskanál száraz),

2 ág friss majoránna, (vagy fél mokkáskanál száraz),

2 ág friss kakukkfű, (vagy fél mokkáskanál száraz),

só ízlés szerint,

2 dl olaj (a sütéshez)

 

Kicsit meglepő lehet, hogy író kell hozzá, de így az igazi.

Irót így készíthetünk házilag:
2 dl zsíros tejhez adunk 1 evőkanál citromlevet vagy ecetet, elkeverjük, állni hagyjuk kb. 10 percig.  (Én citromlevet használtam.)

Alternatív megoldást nyújthat a kefir használata, majdnem ugyanolyan íze van.

 

A csirkemellet felszeleteljük, vagy csíkozzuk,  sózzuk-borsozzuk, picit állni hagyjuk.

A zsályát, majoránnát, kakukkfüvet apróra vágjuk,összekeverjük. Az egyik felét az íróhoz, a másik felét a liszthez adjuk, elkeverjük. A fokhagymát összezúzzuk és az íróba tesszük.

Duplán bundázzuk a csirkemellszeleteket, vagy csíkokat, író-liszt-író-liszt sorrendben.

Olajat forrósítunk, és adagonként mindkét oldalon kb. 6 perc alatt megsütjük őket.

Először fedő alatt süssük, majd anélkül süssük készre. Jénai tálba, papírtörlőre szedjük, így semmi olaj nem marad rajta.

Tipp: a lisztbe csak később, a harmadik adagnál tettem a pirospaprikát, így kétféle ízű húst kaptam.

 

Természetesen száraz fűszerekkel is készíthetjük, de könnyű dolgom volt, mert ott vannak az erkélyünkön  a bio-zöldfűszerek, amiért ezúton is köszönet illeti fiamékat.

 

Jázmin rizst készítettem hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9212657625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.