Bátor nyúl konyhája

Borbundás brokkoli.

2017. július 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Borbundás brokkoli.

Különleges köret rakott és natúr sültekhez, de önálló ételként is kiváló.

dscf2541.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

50 dkg brokkolirózsa,

1-2 tojás,

10 dkg liszt,

1-1,5 dl fehérbor,

só, bors, 1 gerezd zúzott fokhagyma,

csipetnyi szódabikarbóna a brokkoli párolásához,

még 5 dkg liszt a forgatáshoz,

olaj a sütéshez.

 

A brokkolirózsákat 1 liter vízben a szódabikarkónával  5 percig blansírozzuk.

A szódabikarbónától megmarad a szép zöld színe. 

A levét leszűrve hagyjuk kihűlni, hogy ne törjön össze.

A tojást felverjük, a liszttel, a borral és a fűszerekkel összekeverjük.

Tejfölsűrűségü masszának kell lennie.

A brokkolirózsákat először lisztbe, majd a tésztába mártjuk és forró olajban szép aranysárgára sütjük.

Az olajból kivéve papírtörlőre szedjük. Ha nem takarjuk le, ropogós marad.

Tartármártás illik hozzá, ha önálló ételként fogyasztjuk.

Most gazdagon rakott pulykamell köreteként tálaltam, receptje a www.batornyul.blog.hu oldalon megtalálható.

 

Tipp: készíthetjük bor helyett sörrel is. Szalmaburgonyát is adhatunk mellé.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9012667709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.