Bátor nyúl konyhája

Cukkini sok kaporral.

2017. július 27. - Takács Gyuláné Erzsike

Cukkini sok kaporral.

A cukkini nagyon egészséges zöldség, a zsenge darabokat használjuk ehhez az ételhez, mert a vitamin a héjában található. A kapor pedig remekül illik hozzá.

Igazán könnyű nyári ebéd vagy vacsora.

Liguria Olaszország legkisebb régiója, olívaolajáról is híres. Ez az étel is innen származik.

cukkini_sok_kaporral.JPG

Hozzávalók:/ 4 adag

50 dkg cukkini, (2 zsenge darab)

1 db vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

2 ek olivaolaj,

8 dl zöldség alaplé,

0,5 dl száraz fehérbor,

150 ml főzőtejszin,

1 evőkanál keményítő,

fél mokkáskanál őrölt bazsalikom, (vagy friss levél apróra vágva)

1 nagy csokor kapor,

fél mokkáskanál bors,

só ízlés szerint.

 

Elkészítés:

A megmosott cukkini két végét levágjuk, majd negyedeljük és feldaraboljuk.

Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a cukkinit és a fokhagymát, pár percig együtt pároljuk.

Felöntjük a zöldséglével, fűszerezzük. Lefedve 25 percig főzzük.

Hozzáöntjük a bort és a keményítóvel elkevert tejszínt.

A tejszínhez adjunk pár kanálnyit a levéből, (egyneműsitjük) így elkerüljük, hogy csomós legyen az étel.

Megszórjuk a kaporral és egyet forralunk rajta.

Aki szereti , össze is turmixolhatja, de így sokkal mutatósabb.

 

Sült kolbásszal, virslivel, fasírttal, főtt tojással tálalhatjuk, mindenki saját kedve szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7312694935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.