Bátor nyúl konyhája

Afrikai harcsafilé sült ananászkarikákkal.

2017. november 10. - Takács Gyuláné Erzsike

Afrikai harcsafilé sült ananászkarikákkal.

Könnyű, remek recept, akár a karácsonyi menübe is ajánlom. A vajon sült ananászkarikák nagyon jól kiegészítik a halat.

harcsafile_sult_ananaszkarikakkal.JPG

Hozzávalók:  4 személyre

70-80 dkg halfilé (afrikai harcsa, alaszkai halfilé) 

1 evőkanál halak fűszerkeverék

3 evőkanál szezámmagos zabkorpa, (szelénes kalciton néven kapható sok nagyobb áruházban, bioboltban, gyógynövény, dm üzletben) vagy zsemlemorzsa.

3 evőkanál olaj.

 

1 doboz körszeletes ananász,

5 dkg vaj,

frissen őrölt tarkabors,

1 dl tejszín,

az ananász leve.

 

A halat 2 ujjnyi vastagságúra felszeleteljük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, fél óra hosszat állni hagyjuk.

Kiolajozott tepsibe tesszük. A szezámmagos zabkorpát, vagy ha nincs, ennek hiányában a zsemlemorzsát rászórjuk és pici olajjal még meglocsoljuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a halat 30-35 percig sütjük, így szép piros kérget kap.

Sokkal könnyebb, mintha serpenyőben sütnénk, és nem is megy szét.

 

A vajat felforrósítjuk, a lecsurgatott ananászkarikákat beletesszük, a tetejére őröljük a tarkaborsot, pár perc múlva a másik oldalt is megpirítjuk. Mivel általában 8-9 szelet van egy dobozban, a sütést kétszerre tudjuk elvégezni. Az ananászokat kiszedjük, a megmaradt vajhoz adjuk a tejszíni és az ananász levét. Finom mártást kapunk.

(Tipp: az ananászkarikát félbevágva is készíthetjük, hamarabb kész leszünk a sütéssel.)

Burgonyapüré vagy rízs, esetleg kuszkusz illik hozzá.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5113229425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.