Bátor nyúl konyhája

Sertésszelet ínyenc módra bátor nyúl konyhájából.

2017. november 21. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésszelet  inyenc módra bátor nyúl konyhájából.

Ugyanabból az alapanyagból két módon készítettem el az ebédet, mivel ezt a masszát töltelékként és panírként is használtam, Nemcsak mutatós, de finom is. Kicsit időigényesebb a megszokottnál, ezért hétvégére ajánlom.

sertesszelet_inyenc_modra.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg sertéscomb vagy sertéskaraj csont nélkül,

6 evőkanál tej,

2 tojás,

2 evőkanál reszelt parmezán,

1 gerezd fokhagyma,

6 evőkanál fehérbor,

3 evőkanál zsemlemorzsa,

3 evőkanál szezámos zabpehely (szelénes kalciton néven kapható),

fél csokor petrezselyemzöld,

só, bors,

10-15 dkg rétesliszt.

 

fél liter olaj a sütéshez

 

A comb vagy karajszeleteket vékonyra kiverjük. Megsózzuk és félretesszük.

A tojást, tejet, bort, a zúzott fokhagymát, sajtot, a morzsát, zabpelyhet, petrezselymet, borsot összedolgozzuk. Nem túl lágy masszát kapunk.

A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, a nagyobb szeletek közé teszünk a masszából és hústűvel összetűzzük.

A kisebb szeletekre a kezünkkel egyenletesen rákenjük a masszát, majd forró olajban megsütjük.

Az egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd fordítás után fedő nélkül és a lángot kissé mérsékelve folytatjuk a sütést.

Jénai tálba tett papírtörlőre szedjük a húst, így semmi olaj nem marad rajta és meleg lesz a tálalásig.

Körete lehet bármilyen krumpli, rizs, párolt zöldség.

Tipp: a karajszeletek azonos méretük miatt alkalmasabbak erre a célra, de csirkemellel is ki fogom próbálni legközelebb.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5913344601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.