Bátor nyúl konyhája

Ünnepi hústál bátor nyúl konyhájából.

2017. november 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Ünnepi hústál bátor nyúl konyhájából.

Kacsamell, máj és csirkecomb szerepelt a tálon, friss fűszerekkel készítve.

Egyik körete a már kapható bírsalma, ami kiválóan illik a húsokhoz.

unnepi_hustal_bator_nyul_konyhajabol.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

személyenként fél kacsamell,

40 dkg kacsamáj,

4 csirkecomb,

2-2 szál majoránna, kakukkfű és oregánó,

ízlés szerint só, bors,

sült csirke fűszerkeverék,

1-2 birsalma (most 1 kg volt a két darab),

1 citrom leve,

3 fahéjdarab,

2 evőkanál cukor.

 

A kacsamellek bőrét késsel bekockázom, sóval és pici borssal meghintem.

A májakat megtisztítom a középső hártyás résztől.

 

Nagyobb tepsibe öntök 1 dl vizet, középre rendezem a melleket, bőrével lefelé.

A fűszereket és a májat köré rakom, és alufóliával lefedve sütöm 15 percig.

Ez idő alatt a kacsamell zsírja már oldódik és a fűszerek illata a májszeleteket is átjárja.

A májszeleteket kiveszem hőálló tálra, helyükre a fűszeres csirkecombok kerülnek.

A továbbiakban még egy órát sütöm fólia alatt. Közben egyszer megfordítom, a kisült szafttal meglocsolom, majd fólia nélkül sütöm tovább a kívánt szín eléréséig. 

 

A birsalmát új, tiszta szivaccsal folyó víz alatt alaposan megsúrolom, félbe, majd cikkekre vágom. Mivel nagyon kemény gyümölcs, a belső magházát csak a párolás végén vágom ki, így sokkal könnyebb.

Azonnal a citromleves vízbe teszem, így megőrzi szép színét. Hozzáadom a fahéjat, cukrot és puhára párolom.

 

A májszeleteket tálalás előtt kevés olajon átforgatom pár perc alatt.  Finom, omlós lett, mivel előtte már párolódott. Aki szereti, sütést követően megsózhatja.

 

A köret még kuszkusz volt, de ízlés szerint más körettel is remek ebéd.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5913406789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.