Bátor nyúl konyhája

Ananászos kuszkusz sertésszűz szelettel.

2017. december 28. - Takács Gyuláné Erzsike

Ananászos kuszkusz köret sertésszűzérmékhez.

Különlegesen finom és könnyű ebéd, ünnepi alkalomra is megállja a helyét.

Nagy előnye még, hogy kevés alapanyagból, gyorsan elkészíthető.

ananaszos_kuszkusz_koret_sertesszuz_szelettel.JPG

Hozzávalók: 3 személyre

60 dkg sertés szűzpecsenye,

só,

tarkabors, (íze karakteresebb, mint a feketeborsé),

15 dkg liszt, + 3 kanálnyi a hús forgatásához,

1 kávéskanál pirospaprika,

2-3 tojás,

olaj a sütéshez.

 

a körethez:

1 bögre kuszkusz (2,5 dl),

ugyanannyi forró víz,

1 doboz ananászkonzerv.

 A szűzpecsenyéről a hártyákat eltávolítjuk, ferdén felszeleteljük, sózzuk, tarkaborssal megszórjuk.  Lisztbe forgatjuk a szeleteket, így könnyebben rajta marad a massza.

A 2 tojást felverjük, a paprikás liszttel összekeverjük, a szeleteket beleforgatjuk, majd a forró olajon minden oldalról szép pirosra sütjük.

(Húscsipesszel forgassuk, hogy ne sértsük meg a húst.)

A megpirult húst kivesszük egy papírtörlővel bélelt tálba, így pihentetjük.

 

A kuszkuszt hőálló edényben leforrázzuk, átkeverjük és fedő alatt 15 percig állni hagyjuk.

Aztán a felaprózott ananászt és a levét és a kuszkuszhoz keverjük.

Pár szelet ananászt félreteszünk a tányér diszítéséhez.

Kellemes ízű, laza köretet kapunk, remek kísérője a sertésszűz szeleteknek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr313530421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.