Bátor nyúl konyhája

Sokszínű vitamin saláta bátor nyúl konyhájából

2018. január 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Sokszínű vitamin saláta bátor nyúl konyhájából.

A komor, szürke napokon ez a színpompás saláta máris jobb kedvet ad, fő tulajdonsága pedig, hogy rengeteg vitamint tartalmaz. Alapanyagait nem nehéz beszerezni, a hét végi nagy bevásárlás után szinte minden megtalálható otthon, csak fantázia kérdése az összeállítás. Nagy szeretettel ajánlom vegetáriánus és húsimádó olvasóimnak egyaránt, mert önállóan is pompás fogás, a húsimádóknak remek köret.

sokszinu_salata.JPG

Hozzávalók 3-4 személyre:

fél fej jégsaláta,

20 dkg karfiol,

30 dkg édesburgonya, (rendkívül gazdag C, B, E-vitaminban és ásványi anyagokban)

negyed kaliforniai vagy kápia paprika,

1 kis fej salotta hagyma vagy lilahagyma,

1 szál újhagyma,

1 teáskanál reform ételízesítő (csak szárított zöldségeket tartalmaz),

3 + 2 dkg vaj,

1 evőkanál keményítő,

másfél deciliter tejszín, (el is hagyható)

só, fehér bors, csipetnyi szerecsendió,

2 főtt tojás,

2 pár virsli.

Elkészítés:

A párolóedénybe a megjelölt szintig vizet töltünk. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és az edény közepére rakjuk. Az édesburgonyát megtisztítjuk, ujjnyi vastag karikára vágjuk, a karfiol köré helyezzük. Hozzáadjuk a karikára vágott paprika felét, az ételízesítőt, 40 perc alatt megpároljuk.

Ezalatt a salotta hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd megsózzuk és letakarva állni hagyjuk. A salotta és sonkahagyma sokkal lágyabb, mint a lilahagyma, ezért is ajánlom ezt. A jégsalátát csíkokra, az ujhagymát karikára, a kápia paprikát apróra vágjuk.

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, a virslit 2 dkg vajon megsütjük.

A 3 dkg vajat felhevítjük, hozzáadunk keményítőt, a sót, borsot, szerecsendiót, majd a párolóléből 2-3 merőkanálnyival besűrítjük. Jó alaposan elkeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a salottahagymát, így tesszük a karfiol és a saláta tetejére. Rendkívűl finom ez a mártás, saját ötlet.

sokszinu_salata2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6713580179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.