Bátor nyúl konyhája

Hússal töltött tésztatekercs

2018. január 27. - Takács Gyuláné Erzsike

Hússal töltött tésztatekercs.

Leveles tészval készült húsos tekercs. Nemcsak mutatós, finom is.

Hidegen könnyebben szeletelhető. Egyszerűen elkészíthető.

hussal_toltott_leveles_teszta.JPG

Hozzávalók: 4 adag

1 csomag leveles tészta,

50 dkg sertés vagy szárnyas darált hús,

1 kávéskanál ,

1 mokkáskanálnyi őrölt bors,

4 ek olaj,

1 közepes fej vöröshagyma (aprított),

3 gerezd fokhagyma zúzott,

kápia paprika apróra kockázva,

kakukkfű és majoránna ízlés szerint,

1 teáskanál pirospaprika,

1 teáskanál piros arany (csemege)

 

1 db tojássárgája (a tészta kenéséhez),

 

A leveles tésztát a hűtőből kivesszük, langyos helyen felengedjük. (Kb. egy-másfél óra)

 

Serpenyőben olajat forrósítunk. Beletesszük az apróra vágott hagymát, sózzuk, tegyük rá az aprított paprikát, a darált húst, fűszerezzük, majd gyakori kevergetéssel 15 percig süssük. Tehetünk hozzá petrezselyemzöldet is. A húst kihűtjük.

 

A leveles tésztát kiterítjük, és lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk.

Akkora legyen, mint a közepes tepsi, amiben sütni fogjuk.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

A tésztára rákenjük a húst és feltekerjük, mint a bejglit. A végeket nyomkodjuk le, hogy a tölteléket lezárjuk.

Átkenjük tojássárgájával.

200 fokos előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb .40 perc).

 

Ha kissé kihűlt, éles késsel szeleteljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4213607945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.