Bátor nyúl konyhája

Epres tiramisu

2018. április 29. - Takács Gyuláné Erzsike

Epres tiramisu.

Könnyű, finom desszertet ajánlok, itt a legjobb alkalom az elkészítésre. Öröm látni a piacon a sok gyönyörű eperszemet, rengeteg recept is található, de ez a legegyszerűbb, saját recept. Még a tálalás előtt lefotóztam, mert nagyon hamar elfogyott.

epres_tiramisu_1.JPG

Hozzávalók:

2 csomag piskótatallér (25 dkg),

25 dkg mascarpone,

10 dkg tejszínes sajt,

2 dl tejszín (20-30 %-os),

1 csomag vaniliás cukor,

2 evőkanál porcukor,

2 dl kávé, (2 evőkanál cukor)

1 mokkáskanál rumaroma,

20 dkg eper,

Ízlés szerint csokidara, vagy dekorcukor a tetejére.

 

A mascarponét a tejszínes sajttal és a cukorral, a tejszínnel 2-3 perc alatt krém állagúra keverjük. (Kézi habverővel kevertem, nagyon egyszerű az elkészítése.)

A kávét megfőzzük, még forrón belekeverjük a cukrot és 1 csomag vaniliás cukrot.

Kávé helyett tejjel is készíthetjük, ha valaki a kávét nem kedveli.

Egy 20x25 cm-es tál aljára lerakunk egy sor piskótatallért. A közökbe szórjuk a megmaradt, összemorzsolt, vagy kis darabokra tört tallérokat.

A kávé felével megöntözzük a piskótát.

Nem mártogatjuk egyenként, ahogy sok recept írja, teljesen felesleges, hiszen az ízek másnapra úgyis összeérnek.

Erre kerül a krém fele.

Újabb sor piskótatallér következik, amit a kávé másik felével meglocsolunk, és ismét krém kerül rá.

A tetejét csokidarával, színes cukorral, esetleg kakaóporral megszórjuk és alufóliával letakarva a hűtőbe rakjuk.

Legalább 1 nappal előbb készítsük el, hogy az ízek jól összeérjenek.

Másnap az eperszemeket megmossuk, tálalás előtt 1-2 órával tegyük rá a tiramisura a félbevágott, szép eperszemeket.

Nagyon finom, mindenki kedvence.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9113879634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.