Bátor nyúl konyhája

Csirkemell medvehagymás mártással.

2018. április 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell medvehagymás mártással.

Most itt a friss medvehagyma, ami a természet ajándéka, de ez a recept később is készíthető a fagyasztóban eltett levelekkel. Egyszerű, de nagyon finom étel.

csirkemell_medvehagymas_martassal.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70-80 dkg csirkemell filé,

1 csokor medvehagyma,

2 gerezd zúzott fokhagyma,

só,

őrölt bors, (a tarkabors íze még jobban illik ehhez az ételhez)

2 dl tejszín,

10 dkg vaj, vagy5 dkg vaj és 3 evőkanál olaj,

1 csomag durum orsótészta.

 

Körete most orsótészta, ennek is szerepe van a receptben.

 

A csirkemell filéket szeletekre vágjuk, sóval, borssal meghíntjük, állni hagyjuk 15 percet.

Ezalatt a tésztát kifőzzük, a főzőlébe mindig tegyünk sót és 1-2 evőkanál olajat, így soha nem tapad össze a tészta. Nálunk a durum tészta a kedveltebb.

A tészta főzőlevéből 10 merőkanállal félreteszünk, a tésztában lévő keményítő a mártáshoz nagyon jól felhasználható, selymesebb lesz így az egész.

 

A hússzeleteket a vajon, vagy olajon mindkét oldalán átpirítjuk, tálra kivesszük.

Amikor minden szelet kész, a megmaradt zsiradékon az apróra vágott fokhagymát és medvehagymát átforgatjuk és a tészta levével felengedjük.

Visszatesszük a húst és 20-25 perc alatt puhára pároljuk.

A tejszínhez a hús levéből teszünk még 2 merőkanállal és simára összedolgozzuk (hőkiegyenlítés), úgy öntjük vissza a húsra.

2-3 perc alatt, már lassú tűzön, állandó keverés mellett összeforraljuk.

Diszítéshez is teheünk félre pár medvehagyma levelet.

 

Illik még hozzá köretként a jázminrizs, vagy bulgur, de akkor húslével öntsük fel a mártást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1513881090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.