Bátor nyúl konyhája

Pulykacomb polentarózsával.

2018. április 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Pulykacomb polentarózsával.

A pulykát sokan csak karácsonykor fogyasztják, de családunk bármelyik évszakban kedveli. A körete is nagyon egészséges, sajnos ritkán készített vagy alig ismert. Tegyék ezzel is változatosabbá étrendjüket. Csirkecombból is készíthetjük.

pulykacomb_polentarozsaval.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg pulyka felsőcomb filé,

1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék vagy rozmaring, gyömbér, majoranna, curry,

só, bors,

3 evőkanál olaj a páchoz.

6 nagyobb fej (30 dkg) csiperkegomba,

1 fej vöröshagyma,

fél kaliforniai paprika,

3 evőkanál olaj a sütéshez.

 

A polentához: (néhol puliszkaként ismerik)

1 bögre (2,5 dl) kukoricadara,

1 liter víz,

só.

 

A pulyka felsőcombot darabokra vágjuk. A fűszerkeveréket 3 evőkanál olajjal elkeverjük és egy tálban a húsokra kenjük. Fóliával letakarjuk és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Ha kevés időnk van, 1-2 óra is elég.

A vöröshagymát megtisztíjuk, apróra vágjuk. A gombák szárát tisztítás után félretesszük (később levesbe felhasználjuk), a kalapokat szép szeletekre vágjuk.

A kaliforniai paprikát felcsikozzuk.

A húst forró zsiradékon megpirítjuk, rátesszük a hagymát, paprikát, 1 evőkanál ételízesítővel megszórjuk, átkeverjük és kevés forró vízzel felengedjük.

Amikor a hús majdnem puha, akkor tesszük hozzá a gombár és így készre pároljuk.

Különlegesen könnyű, szaftos ételt kapunk.

A polentához a vizet felforraljuk, sózzuk és a kukoricadarát fokozatosan, állandó keverés mellett hozzáöntjük. Folyamatosan keverjük, akkor lesz kész, ha a massza az edény falától elválik. Langyosan tegyük a vízzel kiöblített formába és készítsük el a diszítést. Kanállal szaggatva is tökéletesen megfelel, csak így mutatósabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4013881236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.