Bátor nyúl konyhája

Töltött csirkemell kockák.

2018. május 05. - Takács Gyuláné Erzsike

Töltött csirkemell kockák.

Nagyon laktató étel és praktikus a recept, mivel melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Hidegtál része is lehet, mivel hidegen könnyebben, szebben szeletelhető.

toltott_csirkemell_kockak.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

90 dkg csirkemell filé,

40 dkg csirkemáj,

2-3 evőkanál zsemlemorzsa,

1 fej vöröshagyma,

2 gerezd zúzott fokhagyma,

1 csokor petrezselyemzöld,

só, bors,

majoránna,

2 dl tejszín,

15 dkg trappista sajt,

20 dkg szeletelt bacon (1 csomag)

3 evőkanál olaj,

vaj vagy margarin a /tepsi kenéséhez.


A csirkemell filéket vékony szeletekre vágom, mindkét oldalát sózom, borsozom.

(A tarka borsot frissen őrölve, intenzívebb íze miatt ajánlom az elkészítéshez.)

A sütőtálat vagy tepsit kikenem margarinnal, erre kerülnek a baconcsíkok, majd a hússzeletek felét belerakom.

A csirkemájat hártyájától megtisztítom, elkaparom, vagy apróra vágom.

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, hozzáadom a májat, petrezselyemzöldet, fokhagymát, majoránnát. A tűzről levéve sózom, borsozom, majd a zsemlemorzsával összekeverem.

Rárakom a fűszerezett csirkemell szeletekre, szépen elsimítom.

A csirkemell másik felével betakarom, a tejszínnel megöntözöm.

Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 200 fokon sütöm 50 percig.

Ezt követően reszelem rá a sajtot és fólia nélkül a sajt pirulásáig sütöm tovább.

Nagyon omlós lesz a hús. Bármilyen burgonya, rizs vagy zöldségköret illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1613893792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.