Bátor nyúl konyhája

Újburgonya tepsiben sütve.

2018. május 25. - Takács Gyuláné Erzsike

Újburgonya tepsiben sütve.

Pompás tavaszi köret a burgonyát kedvelőknek. Nagyon vártuk már, hogy megjelenjen és megfizethető áron vásárolhassunk a boltokban újburgonyát. Hihetetlenül egyszerű az elkészítése és nagyon finom.

ujburgonya_tepsben_sutve.JPG

Hozzávalók: 5 adag

1,2 kg újburgonya, 3-4 cm-es egyforma darabokat válasszunk,

3 evőkanál olaj,

1 teáskanál só,

1 mokkáskanál pirospaprika,

1 csokor petrezselyemzöld.

 

A burgonyát alaposan megmossuk, ilyenkor még annyira gyenge, hogy nem hámozzuk,  csak félbevágjuk.

Az olajat összekeverjük a sóval és pirospaprikával, majd a tálban lévő burgonyákkal átforgatjuk.

 

A nagyobb méretű gáztepsi aljára sütőpapírt teszünk és elrendezzük rajta a félbevágott burgonyákat.

Előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük 50 percig, félidőben fordítsuk meg a darabokat.

 

Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemzölddel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4514003036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.