Bátor nyúl konyhája

Pulykamell gyümölcsökkel.

2018. augusztus 05. - Takács Gyuláné Erzsike

Pulykamell gyümölcsökkel.

Nagyon finom és könnyen elkészíthető étel, ebben a hőségben előnye még, hogy a munka egy részét a sütő végzi el. Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak biztosan ízleni fog ez az egészséges fogás. Más gyümölccsel (almával, szilvával) is próbálják ki.

pulykamell_gyumolcsokkel.JPG

Hozzávalók: 4 adag

70-80 dkg pulykamell filé

őszibarack (5-6 szem), körte 2 db

pici fahéj a gyümölcs belsejébe,

szeletelt sajt,

só, bors ízlés szerint

10 szelet bacon

 

5 dkg vaj vagy 3 evőkanál olaj a hús sütéséhez.

 

A pulykamellet szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és a forró vajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. A sütés után megmaradt pörzsanyagot 1 dl vízzel kiforraljuk és a tepsibe öntjük.

 

A barackot és körtét megmossuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, a mag helyén meghintjük egy csipet fahéjjal.

 

A pulykamell szeleteket a tepsiben egymás mellé helyezzük, rátesszük a félbevágott bacon csíkokat, és ráhalmozzuk a félbe vágott barackszemeket és a körteszeletet.

Fontos, hogy minden húsra jusson gyümölcs. Ha marad gyümölcs, tegyük a hús mellé, nagyon finom.

Tetejére a szeletelt sajt kerül, ha nincs, a reszelt sajt is tökéletes.

Előmelegített sütőben, fólia nélkül 40 percig sütjük, míg a sajt megpirul, az ízek összeérnek.

Omlós lesz a hús és különlegesen finom az ebéd.

Burgonyapürével tálaljuk. Más gyümölccsel is próbálják ki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9614162663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.