Bátor nyúl konyhája

Zöldségtorta, igazi nyári recept.

2018. augusztus 10. - Takács Gyuláné Erzsike

Zöldségtorta, igazi nyári recept.

Nyáron keressük a könnyű ízeket, a nem túl nehéz ételeket. Ha a kertünkben is megterem a zöldség, használjuk változatosan, nem csak főzelékként. Egy új ajánlat, készítsék el bátran.

zoldsegtorta.JPGzoldsegtorta1.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

50 dkg zöldség (cukkini, patisszon, karfiol, brokkoli, sárgarépa,)

2 szem burgonya,

2-3 gerezd fokhagyma,

5 evőkanál zabpehelyliszt, vagy rétesliszt,

2 tojás,

1 csokor petrezselyem,

fél kápia paprika,

kisebb paradicsom,

só, bors, majoránna, pici oregánó, kakukkfű,

2 evőkanál zsemlemorzsa a tál szórásához.

 

A zöldséget, a burgonyát, az almareszelőn megreszeljük, a fokhagymát rápréseljük. A zsenge cukkinit csak megmossuk, két végét levágjuk, nem hámozzuk, ebben van a vitamin.

A kápia paprikát, paradicsomot, petrezselymet apróra vágjuk.

Hozzáadjuk a 2 tojást, a lisztet, fűszerezzük, (a frissen reszelt tarka bors finomabb ízt ad).

Egy tálban összekeverjük a zöldséget, a tojásokat, fűszereket, majd egy kiolajozott vagy vajazott tortaformába, tepsibe elterítjük. amit 2 evőkanál zsemlemorzsával megszórunk. Ez felveszi a zöldségekből kijövő folyadékot. Végül kiváló torta lesz belőle.

180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, míg a teteje kicsit pirulni kezd.

Ekkor teszünk rá pár csík sajtot, ami elég, ha épp ráolvad.

Paradicsommal, paprikával tálaljuk, könnyű és színes köret, vagy egytálétel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2114173199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.