Bátor nyúl konyhája

Marhafelsál tojással töltve.

2018. szeptember 01. - Takács Gyuláné Erzsike

Marhafelsál tojással töltve.

Különlegesen finom, ünnepi étel, ezt a fantasztikus nagynénink készítette, amikor vendégségbe mentünk hozzá. Ezért is mindig szeretettel készítem, amikor a család együtt van. Próbálják ki, mert valóban nagyon egyedi, egyetlen szakácskönyvben sem láttam.

toltott_marhaszelet2_1.JPG 

Hozzávalók 6 személynek:

1, 3 kg marhafelsál, (6 nagy szelet) ha megkérjük hentesünket, szépen felszeleteli,

1 evőkanál só,

frissen őrölt tarkabors,

3 fej vöröshagyma,

2 db babérlevél és 10 szem borókabogyó (teatojásba téve, így könnyen eltávolítható)

most vadragu fűszerkeveréket raktam bele ami mindkettőt tartalmazza,

3 evőkanál mangalicazsír vagy olaj,

6 főtt tojás,

1 kiskanál szódabikarbóna, vagy húspuhító,

2 dl vörösbor, elhagyható, de ettől még finomabb.

1 evőkanál pirospaprika,

4 dl tejföl.

 

Elkészítés: A marhahúst rostjaira merőlegesen hat, egyenként 1 centi vastagságú szeletre felvágjuk, majd kissé kiklopfoljuk. A sóval és a borssal bedörzsöljük és félretesszük.

A tojást 10 percig főzzük, hideg vízben lehűtjük, kihűlés után leszedjük a héját.

A hagymákat megtisztítva finomra aprítjuk, és a zsíron vagy olajon addig pároljuk, amíg üveges lesz.

Minden hússzeletbe belegöngyölünk egy főtt tojást, a nagy szeletbe akár még negyed tojás is mehet, hústűvel megtűzzük, és beletesszük a párolt hagymába a megtöltött szeleteket. Lassú tűzön lefedve puhára pároljuk. Közben meghintjük szódabikarbónával, (vagy a készen kapható húspuhítóval) mert így a hús sokkal hamarabb megpuhul. A fűszerekkel meghintjük, felöntjük forró vízzel elkevert marhahús kockával, rászórjuk a pirospaprikát, így pároljuk.

A párolás végén a vörösborral pótoljuk az elfőtt levet. 1,5-2 óra alatt kellően puha és szaftos lesz mindegyik hústekercs. A hústekercseket kiszedjük, a mártást a tejföllel turmixoljuk, sűrítjük. A szeleteket ferdén szeletelve, mutatósan felkarikázva rendezzük el.

Köretként makaróni, spagetti illik hozzá. körülöntve a pecsenye hagymás levével.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr814215153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.