Bátor nyúl konyhája

Májas töltött csirkecomb.

2018. szeptember 12. - Takács Gyuláné Erzsike

Májas töltött csirkecomb.

A család kedvence lehet, vendégvárásra is kiváló.

majas_toltott_csirkecomb1.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

Személyenként 1 egész csirkecomb,

5 csirkemáj,

2 zsemle,

1 fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

só, bors, majoránna, petrezselyemzöld,

zsir a hagyma dinszteléséhez,

zsir vagy olaj a tepsi kikenéséhez,

1 dl sör a locsoláshoz.

 

A csirkecombot a csontok mellett bevágom, a bőrét kézzel fellazítom, majd a fűszerekkel megkenem. A csirkemájat apróra elkaparom. Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, ráteszem a májat, majoránnát, sót, borsot, petrezselyemzöldet.. A zsemlét tejben megáztatom, majd kinyomkodom és a májhoz adom.

A csirke bőre alá is kerül fűszer, rá a májas töltelék, így sokkal ízesebb lesz.

Kikent tepsibe rakom, alufóliával letakarom, 200 fokos sütőben 50 percig sütöm, aztán a fóliát levéve, többször a levével locsolgatva pirosra sütöm. (Ez még kb. fél óra)

Lehet a bőrét pár kanál sörrel locsolni, attól ropogósabb lesz.

Vendégvárásnál az adagot a vendégek számának megfelelően számoljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1214236711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.