Bátor nyúl konyhája

Zöldségtál.

2018. szeptember 12. - Takács Gyuláné Erzsike

Zöldségtál.

Ha zöldséges, könnyű ebédekre vágyunk íme, egy jó recept.

Nagyon gyorsan elkészíthető, jól variálható étel. Aki szereti patisszonból, padlizsánból is készítheti.

zoldsegtal.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg cukkini, kockázva, (ha nagyobb, hámozzuk meg, csak a zsenge részét használjuk fel).

1 kápia paprika,

1 közepes fej hagyma,

3 gerezd fokhagyma,

10 dkg gomba,

2 paradicsom,

fél csokor petrezselyem,

só, bors, majoránna, oregánó, kakukkfű,

2 evőkanál olaj vagy zsír,

4 főtt tojás.


A hagymát apróra kockázom és a felforrósított zsiradékon megdinsztelem (kb. 5 perc).

A cukkinit kockázom, a szeletelt kápia paprikával a hagymához adom, fedő nélkül párolom, míg a levét elfövi. Ráteszem az apróra vágott gombát, szeletelt fokhagymát, sót, borsot, fűszereket.

Végül rászórom az apróra vágott petrezselyemzöldet.

A tojásokat keményre főzöm, ezzel tálalom.

Mivel a férjem zöldséges ételeknél „vadul” keresi a húst, neki füstölt tarja is volt hozzá.


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9414236625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.