Bátor nyúl konyhája

Gombakupola burgonyatalpon sertésérmék köreteként.

2018. október 06. - Takács Gyuláné Erzsike

Gombakupola burgonyatalpon sertésérmék köreteként.

Kiváló köret sültekhez, de önálló ételként is fogyaszthatjuk. Tápláló és a háromféle gomba (laska, barna gomba, csiperke) igazán remek összhangot ad. A sertésszűzhöz nagyon illik.

gombakupola_sertesszuzzel.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya, (nagyobb szemű)

30 dkg gomba (a fentiek szerinti keverék vagy külön bármelyik)

1-1 mokkáskanál só és frissen őrölt tarka bors,

1 kis fej vöröshagyma,

fél csokor petrezselyemzöld,

kevés majoránna,

2 gerezd zúzott fokhagyma,

1 tojás,

1 evőkanál zsemlemorzsa,

10 dkg reszelt sajt,

2 evőkanál zsír,

3 evőkanál olaj.

 

 

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és ujjnyi vastagra felkarikázzuk.

A gombát megmossuk, felszeleteljük.

A hagymát apróra vágjuk és a felhevített zsíron megdinszteljük. Megsózzuk, így hamarabb összeesik.

Hozzáadjuk a gombát, fokhagymát, petrezselyemzöldet, fűszerezzük és fedő nélkül pároljuk.

Amikor a leve elfőtt, a tojással és a zsemlemorzsával sűrítjük.

A tepsit kiolajozzuk, a burgonyakarikákra púpozzuk teáskanállal a gombát, tetejére rakjuk a reszelt sajtot.

 

Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul.

A megmaradt burgonyát a sült szaftjával fogyasszuk, vagy készítsünk belőle salátát.

 

Sült húsok mellé köretként, de önállóan is tálalhatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1614285867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.