Bátor nyúl konyhája

Csirkemell erdei gyümölcsökkel

2018. november 25. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell erdei gyümölcsökkel.

Nagyon mutatós és könnyű, hétvégi ebéd. Más gyümölccsel is elkészíthető, a körete is változhat tetszésünk és ízlésünk szerint. Most burgonyakorongot készítettem hozzá.

Pulykamellből akár karácsonyi ételnek is ajánlott.

csirkemell_erdei_gyumolcsokkel.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csirkemell filé, (2 nagyobb db)

só,

frissen őrölt tarka bors,

fél mokkáskanál őrölt gyömbér,

3 fej salotta vagy lilahagyma,

2 dl vörösbor,

3 evőkanál erdei gyümölcs, áfonya vagy más finom lekvár,

12 dkg aszalt áfonya, vagy 20 dkg friss gyümölcs,

5 dkg vaj,

olaj,

 

A hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk és kevés olajon dinszteljük. Ráöntjük a vörösbort, ezzel pároljuk tovább. (A salotta hagyma nálunk kedveltebb, ezért azt használtam.)

 

A csirkemell filét nagyobb szeletekre vágjuk, sóval, borssal és a gyömbérporral ízesítjük, majd forró olajon 3-3 perc alatt mindkét oldalon átpirítjuk A tarkabors és a gyömbér nagyon kellemes ízt ad, remek párosítás a gyümölcsökkel.

 

Amikor minden szelet kész, a serpenyőbe 1 dl vizet adunk, hogy a sütéskor keletkezett finom pörzsanyagot feloldjuk, a hússal együtt ezt is a hagymához adjuk.

Belekeverjük a lekvárt és az aszalt gyümölcsöt. Lassú tűzön készre pároljuk.

 

Burgonyakorong, pogácsa, krokett illik hozzá leginkább.

Gyors, és nagyon könnyű étel.

Mivel aszalt gyümölcs mindig kapható, az év bármely időszakában készíthetjük.

Pulykamellből akár karácsonyi ételnek is ajánlom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9414392292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.