Bátor nyúl konyhája

Szédült pulyka

2018. december 01. - Takács Gyuláné Erzsike

Szédült pulyka.

Mesés finom eledel, megosztom, hogy ne csak karácsonykor együnk pulykát.

A mentához ment a pulyka, illatától elszédült, barna sörös hagymaágyon azon nyomban elterült.

Nagyon különlegesen finom, omlós lesz a pulyka a sörtől és a fűszerektől. Az is előny, hogy egyszerű az elkészítése.

Kezdő háziasszonyoknak is szívből ajánlom, a siker garantált.

szedult_pulyka_20181130.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

1 kg pulyka felsőcomb filé,

2 nagyobb fej vöröshagyma,

1 teáskanál majoránna,

2 ág menta + a diszítéshez,

2 babérlevél,

3 dl barna sör,

1 kisebb narancs vékonyra szelt héja,

só ízlés szerint,

tarka bors frissen őrölt,

fél dl olaj,

2 evőkanál keményítő.

 

Elkészítés:

A húst sózzuk, borsot őrölünk rá, majoránnával megszórjuk.

A vöröshagymát felszeleteljük fél karikákra és az olajjal kikent tepsibe rakjuk.

A húst a hagymára helyezzük, rátesszük a menta ágakat, a babérlevelet, a narancs héját is köré rakjuk, végül a barna sörrel leöntjük.

 

Alufóliával lefedjük, a sütőt 200 fokra állítjuk, így sütjük 45 percig.

A húst megfordítjuk, de a fóliát rajta hagyjuk, és még további 30 percig sütjük.

A fóliát eltávolítjuk, a hús tetejét kicsit megpirítjuk.

A kész szeleteket tálra szedjük.

A babérlevelet, mentát, narancshéjat eltávolítjuk.

A szaftot, a sörös hagymát 2 evőkanál keményítővel átturmixoljuk, pár perc alatt összeforraljuk. A mártásunk kellemesen pikáns, különleges lesz.

Már a sütés felénél érezni fogjuk a fűszerek illatát, a hús pedig finom, omlós lesz.

A körete most párolt kelbimbó és quinoa volt, de a bulgurt vagy rízst is ajánlom köretként.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5714408232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.