Bátor nyúl konyhája

Bécsi burgonyasaláta, ahogy bátor nyúl konyhájában készült

2018. december 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Bécsi burgonyasaláta, ahogy bátor nyúl konyhájában készült.

Vendégvárásra kiváló, mert előző nap elkészítve az ízek nagyon jól összeérnek.

Kicsit eltér az egyszerű burgonyasalátától, ezért is érdemes kipróbálni.

becsi_burgonyasalata_20181230.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg kifliburgonya,

15 dkg salottahagyma, (vagy lilahagyma),

1 evőkanál olivaolaj,

1 evőkanál mézes almaecet,

fél evőkanál dijoni mustár,

1 evőkanál citromlé,

só 1 teáskanálnyi, bors ízlés szerint,

fél liter forró víz, vagy levesalaplé.

 

A kifliburgonyát héjastól hideg, sós vízben feltesszük főni. Azért ezt a fajtát ajánlom, mert nem megy szét a főzést követően a szeleteléskor.

A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, meghintjük sóval, összekeverjük és állni hagyjuk.

Elkészítjük a levet: összekeverjük az olajat, ecetet, mustárt, citromlét és felöntjük fél liter forró vízzel, alaposan átkeverjük.

Amikor a burgonya megfőtt, még langyosan meghámozzuk.

A megfelelő tál aljára merünk 3 evőkanál levet, rákarikázunk egy sor burgonyát, rászórunk hagymakarikákat, ismét pár kanál lével meglocsoljuk, a rétegezést addig folytatjuk, míg az alapanyagok elfogynak.

Azért fontos, hogy a burgonya meleg legyen, mert így jól megszívja magát a finom ízekkel.

Tetejére frissen őrölt borsot reszelünk, majd folpackkal letakarva hideg helyre tesszük.

Jó tanács: ha a hűtőben tároljuk, a tálalás előtt legalább egy órával vegyük elő, hogy az olaj ne csapódjon ki. Óvatosan keverjük át és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7014523660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.