Bátor nyúl konyhája

Lencsefőzelék csabai karajjal és füstölt tarjával.

2018. december 31. - Takács Gyuláné Erzsike

Lencsefőzelék, ahogy bátor nyúl készítette.

Jöhet hozzánk a szerencse, készen várja már a lencse. Ezt mondják szilveszterkor, hogy az apró lencseszemek gazdagságot hozzanak a régi hiedelmek szerint.

Csabai karaj és füstölt tarja vagy comb hozzá a feltét.

lencsefozelek_csabai_karajjal_es_fustolt_tarjaval.JPG

A csabai karaj receptje a blogon már megtalálható.

https://batornyul.blog.hu/2017/12/21/csabai_karaj_664


Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg nagyszemű lencse,

1 babérlevél,

30 dkg füstölt comb,

15 dkg füstölt tarja,

pici tarkabors,

3 gerezd fokhagyma,

1 dl tejszín,

1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt.


A füstölt sertéshúst hideg vízben megfőzzük, a lében hagyjuk kihűlni.

A levét használjuk majd a lencséhez.

A húst hidegen felszeleteljük, ez a lencséhez az egyik feltét.

A lencsét előző este beáztatjuk hideg vízbe, másnap ezt a levet leöntjük, a tarja főzővizéből egy litert adunk a lencséhez és a babérlevéllel, fokhagymával lassú tűzön főzzük készre.

Semmilyen más ízesítésre nincs szükség, mert a füstölt hús leve elég sós.

A tejszínt összekeverjük a keményítővel, adunk hozzá pár kanál főzőlét, majd a főzelékhez adjuk és pár perc alatt összeforraljuk.

Nagyon finom, ünnepi ebéd készült.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1514525294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.