Bátor nyúl konyhája

Lencsefőzelék csabai karajjal és füstölt tarjával.

2018. december 31. - Takács Gyuláné Erzsike

Lencsefőzelék, ahogy bátor nyúl készítette. Jöhet hozzánk a szerencse, készen várja már a lencse. Ezt mondják szilveszterkor, hogy az apró lencseszemek gazdagságot hozzanak a régi hiedelmek szerint. Csabai karaj és füstölt tarja vagy comb hozzá a feltét. A csabai karaj receptje a blogon már…

Tovább

Bécsi burgonyasaláta, ahogy bátor nyúl konyhájában készült

Bécsi burgonyasaláta, ahogy bátor nyúl konyhájában készült. Vendégvárásra kiváló, mert előző nap elkészítve az ízek nagyon jól összeérnek. Kicsit eltér az egyszerű burgonyasalátától, ezért is érdemes kipróbálni. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kifliburgonya, 15 dkg salottahagyma, (vagy…

Tovább

Sertésszűz korongok édesburgonya talpon.

Sertésszűz korongok édesburgonya talpon.  Omlós, puha sertésszűz falatokat kapunk ezzel a módszerrel elkészítve. A körete, az édesburgonya is most bőven kapható, így együtt egy nagyon finom ebéd készült. Hozzávalók: 4 személyre 80 dkg sertés szűzpecsenye, 30 dkg bacon (16 szelet) 2-2 evőkanál…

Tovább

Szédült pulyka

Szédült pulyka. Mesés finom eledel, megosztom, hogy ne csak karácsonykor együnk pulykát. A mentához ment a pulyka, illatától elszédült, barna sörös hagymaágyon azon nyomban elterült. Nagyon különlegesen finom, omlós lesz a pulyka a sörtől és a fűszerektől. Az is előny, hogy egyszerű az…

Tovább