Bátor nyúl konyhája

Pulykacomb polentarózsával.

2018. április 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Pulykacomb polentarózsával. A pulykát sokan csak karácsonykor fogyasztják, de családunk bármelyik évszakban kedveli. A körete is nagyon egészséges, sajnos ritkán készített vagy alig ismert. Tegyék ezzel is változatosabbá étrendjüket. Csirkecombból is készíthetjük. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg…

Tovább

Csirkemell medvehagymás mártással.

Csirkemell medvehagymás mártással. Most itt a friss medvehagyma, ami a természet ajándéka, de ez a recept később is készíthető a fagyasztóban eltett levelekkel. Egyszerű, de nagyon finom étel. Hozzávalók 4 személyre: 70-80 dkg csirkemell filé, 1 csokor medvehagyma, 2 gerezd zúzott…

Tovább

Epres tiramisu

Epres tiramisu. Könnyű, finom desszertet ajánlok, itt a legjobb alkalom az elkészítésre. Öröm látni a piacon a sok gyönyörű eperszemet, rengeteg recept is található, de ez a legegyszerűbb, saját recept. Még a tálalás előtt lefotóztam, mert nagyon hamar elfogyott. Hozzávalók: 2 csomag…

Tovább

Könnyű, csirkemelles egytálétel.

Könnyű, csirkemelles egytálétel. Ezt az ételt akkor készítsük, ha könnyű, hétvégi ebédet szeretnénk, de nincs sok időnk a konyhában, vagy esetleg még desszertet is készítünk. A lényeg, hogy nagyon finom és más gyümölccsel is készíthető, így az év bármely időszakában fogyaszthatjuk. Pulykamellből is…

Tovább

Tiroli sonkás csirkemell színes zöldségkörettel.

Tiroli sonkás sajtos csirkemell színes zöldségkörettel. Különlegesen finom, mutatós, akár ünnepi húsétel is lehet. A tiroli sonka remek ízt ad, a zöldségköret remek kiegészítője ennek az ételnek. Hozzávalók 4 személyre: 80-90 dkg csirkemell (4 db filé, a 2 egész csirkemell apróját leszedjük,…

Tovább