Bátor nyúl konyhája

Sertésérmék fehérboros sárgabarack mártással.

2018. június 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésérmék fehérboros sárgabarack mártással. Vitaminokban gazdag és rendkívül finom gyümölcs a sárgabarack, fogyasszunk belőle bőven. Remek kísérője a sülteknek. Mostanában nagy kincs, különösen ha a saját kertünkben terem. Ez a recept bármilyen alkalomra, ünnepi ebédnek is kiváló. Hozzávalók:…

Tovább

Különleges bundában sült csirkecomb.

Különleges bundában sült csirkecomb. Igazi falusi csirkecombokat kaptam a piacon, amit ezzel a recepttel elkészítve kiváló ebéd készült. A bundája eltér a megszokottól, ez adja a különlegességét. Ünnepre is alkalmas. Hozzávalók 4 személyre: 8 db csirke felső comb vagy 4 egész comb, 2 tojás, 2…

Tovább

Dán húsgolyók currys mártásban.

Dán húsgolyók currys mártásban. A fiam tavaly Dániából hozta azt a fűszerkeveréket, amivel készítettem a receptet. Nem csak azért szeretem ezt az ételt, mert finom, hanem azért is, mert gyorsan elkészül. Amíg megfő a húsgombóc, elkészül a rizsköret is. Könnyű, finom gombócok, ízlés szerint más…

Tovább

Zsebes pulyka brokkolival.

Zsebes pulyka brokkolival. A pulyka legkevésbé száraz része a medalion (medál). Ha az üzletekben rátalálnak, feltétlenül készítsék el ezt a receptet. Jól harmonizál vele a brokkoli. Saját recept. Hozzávalók: 4 adag 0 dkg pulykamedalion (8 szelet), 8 vékony szelet füstölt comb, vagy sonka, só,…

Tovább

Halszeletek mascarponés kapros tésztával.

Halszeletek mascarponés kapros tésztával. Saját recept. Rendkívül egyszerűen elkészíthető, különlegesen finom halételt ajánlok. Mivel tepsiben sütjük, kevés olajat használunk, így sokkal egészségesebb. Nálunk az afrikai harcsa a nyerő, mert szálkamentes, de bármilyen más halból is kipróbálhatják. A…

Tovább