Bátor nyúl konyhája

Fenséges, sokfűszeres burgonya két változatban.

2019. január 08. - Takács Gyuláné Erzsike

Fenséges sokfűszeres burgonya két változatban.

Új recept a szakácsok és a főzni szeretők konyhájába. Nagy kár, hogy az illatokat még nem lehet átküldeni, mert ez valóban fenséges. Ez a két verzió segít, hogy bárki örömmel fogyassza, legyen akár könnyebb ételt szerető, vagy húsimádó.

fenseges_burgonya1_20190108.JPG

Hozzávalók 3-4 személyre:

Sokfűszeres burgonya:

1,2 kg burgonya,

1 teáskanál só,

1-1 mokkáskanál lestyán, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring. (A fűszereket is variálhatjuk ízlés szerint, nekünk így ízlett a legjobban)

3 evőkanál olaj.

 

10-15 dkg krémfehér sajt (piacon vásárolt, finoman sózott, könnyű sajtot kaptam)

 

15 dkg húsos kolozsvári szalonna, sonka vagy tarja kedvünk szerint,

1 fehér tv paprika,

fél kápia paprika,

1 nagy fej vöröshagyma,

2 evőkanál zsemlemorzsa,

1 evőkanál zsír.

 

A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy tálban a fűszerekkel, az olajjal és a sóval összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon egy és negyed órát sütjük, közben egyszer átforgatjuk, hogy mindenütt egyformán puha legyen.

 

A szalonnát vagy sonkát, tarját felszeleteljük, a zsíron átsütjük. Tányérra kiszedjük, utána kerül bele a csíkokra vagy szeletekre vágott paprika. A vöröshagymát tisztítás után fél centiméter vastagra vágjuk, a zsemlemorzsában megforgatjuk és a paprika után a serpenyőben megsütjük. Mivel a szalonna sós, a zöldségeket külön nem sóztam.

 

Egyík változatban krémfehér sajtdarabokkal szórtam, másik változata a szalonnás, zöldséges verzió.

 

Mind a kettő finom, kipróbálásra feltétlenül javaslom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7714547686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.