Bátor nyúl konyhája

Sajtos csiga.

2019. január 28. - Takács Gyuláné Erzsike

Sajtos csiga.

Finom sajtokat kaptam fiaméktól, olasz grana padanót, mozzarellát. Otthon is volt 2-3 -féle, ezért találtam ki ezt a gyors és egyszerű süteményt. Pár nap múlva is finom, ha marad belőle.

Egy kiadós leves után is fogyaszthatjuk, mert laktató.

sajtos_csiga_leveles_tesztabol_20181230.JPG

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta,

A töltelékhez:

10 dkg tejszínes tömlős krémsajt, (lehet natúr is)

10 dkg grana padanó sajt reszelt, (különlegesen finom)

vagy 15 dkg trappista, vagy lehet fele füstölt sajt is,

5 dkg vaj vagy margarin,

1-2 evőkanál tejföl,

1 mokkáskanál pirospaprika,

só, bors ízlés szerint.

A tetejére:

1 db felvert tojás.

 

A csomagoláson leírtak szerint a tésztát felengedjük és a papírból kitekerjük.

A vajat, a sajtokat jól kikeverjük, ha szükséges 1-2 evőkanál tejföllel lazítjuk, hogy kenhető krémet kapjunk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, pici borsot és ízlés szerint sót, figyelve arra, hogy milyen sajtot használunk.

A krémet a tésztalapra kenjük, a szélesebb oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.

Pizzavágóval, vagy vízbe mártott éles késsel ujjnyi szeletekre vágjuk. (24 szelet lett belőle.)

Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe rakjuk, a tetejét és oldalát a felvert tojással megkenjük.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc múlva mérsékeljük a meleget 170 fokra és szép aranybarnára sütjük. 22-25 perc alatt kész, de mindenki a saját sütőjét ismeri, ahhoz igazodjon.

Kiváló borkorcsolya, vendégvárásra is ajánlom, mert hamar elkészül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3314593236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.