Bátor nyúl konyhája

Pulyka felsőcomb tepsiben sütve.

2019. február 08. - Takács Gyuláné Erzsike

Pulyka felsőcomb tepsiben sütve, apróburgonyával.

 pulykasult_felsocomb20190208.JPG

A pulykát családunk bármelyik évszakban kedveli, bár sokan általában csak karácsonykor fogyasztják. A felső comb körete most apró burgonya volt, amit végül a sült mellé forgattam, így átvette a finom ízt. Tegyék ezzel is változatosabbá étrendjüket.

 

Hozzávalók 4 személyre:

1,1 kg pulyka felsőcomb filé,

1 evőkanál fűszerkeverék (só, bors, fél mokkáskanál pirospaprika, rozmaring, kakukkfű, gyömbér, majoránna, curry)

1 fej vöröshagyma,

4-6 gerezd fokhagyma,

2 evőkanál olaj,

2 evőkanál zsír a tepsi kikenéséhez.

 

A körethez:

80 dkg apró burgonya.

 

 

A pulyka felső combot a csont mellett és még 2 helyen bevágjuk, így a fűszerek jól átjárják és süléskor nem húzódik össze. A fűszerkeveréket 2 evőkanál olajjal elkeverjük egy tálban és a húsra kenjük. A bőre alá is tegyünk a fűszerből, így lesz még ízesebb a sült.

Zsírozott tepsibe fektetjük és alufóliával letakarva sütjük 60 percig, előmelegített sütőben 200 fokon.

 

Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd a hús mellé tesszük. A fokhagymát hámozás nélkül tesszük a tepsibe, a sütés vége előtt kivesszük, és kinyomjuk a héjból. Nagyon különleges és egészséges így.

A hagymával és fokhagymával még fél órát sütjük a húst fólia alatt.

 

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd pár helyen félig bemetsszük. A hús köré rakjuk, a szaftjával meglocsoljuk és fólia nélkül együtt pirítjuk készre.

 

Nagyon omlós és finom lesz a sült és ízes a köret.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3214615728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.