Bátor nyúl konyhája

Omlós libacombok kifliburgonyával.

2019. február 12. - Takács Gyuláné Erzsike

Omlós libacombok kifliburgonyával és párolt káposztával.

Receptje az omlós kacsacombhoz hasonló, csak itt az alapfűszerek érvényesülnek. Libamellfiléből is remek recept. Most kisebb, kevésbé zsíros libacombot kaptam.

Hozzávalók:

személyenként 1-1 libacomb,

só, őrölt tarkabors, majoránna.

A körethez: 1 kg kifliburgonya

libacombok_kifliburgonyaval_es_parolt_kaposztaval_20190212.JPG

A combokat a csont mellett bemetszem, fűszerezem és bőrös felével lefelé tepsibe rakom, amibe 1 dl vizet öntöttem. Így lassabban párolódik a hús és omlósabb lesz.

200 fokra előmelegített sütőben, alufólia alatt sütöm 60 percig, majd megfordítom és a zsírjával megöntözöm. Újabb 30 percig sütöm, akkor teszem hozzá a héjában főtt, hámozott kifliburgonyát, amennyi a húsok mellé elfér. A többi burgonyát a tálon öntözzük meg a zsírral, de így együtt sütve finomabb.

Újabb 30 perc után fólia nélkül pirítjuk meg a húsokat. A párolt káposzta receptet már megtalálhatják a blogon.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8014623416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.