Bátor nyúl konyhája

Őszibarackos sertésszűz szeletek jázminrizzsel.

2019. augusztus 15. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésszűz falatok őszibarackkal és jázminrizzsel.

Különlegesen finom őszibarackunk termett. A sült barack remek kísérője volt ennek az ebédnek, de mártás is készült még belőle. Mostanában a saját gyümölcs nagy kincs.

Ez a recept bármilyen alkalomra, ünnepi ebédnek is kiváló.

oszibarackkal_kesult_sertesszuz_szeletek_20190815.JPG

Hozzávalók: 4 adag

80 dkg sertésszűz,

só, frissen őrölt bors,

5 evőkanál kukoricapehelyliszt (vagy finomliszt),

3 evőkanál olaj és 5 dkg vaj a hús sütéséhez.

6 nagyobb szem őszibarack, (télen befőtt is lehet)

2 evőkanál cukor,

fél citrom leve,

fahéjdarabkák,

2 + 1 dl víz,

1 evőkanál keményítő.


A húst ferdén szeletekre vágjuk, és kicsit kézzel kilapítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kukoricalisztbe forgatjuk. A forró olajon és vajon a szeletek mindkét oldalát átsütjük 3-4 perc alatt.

Az őszibarackból kettőt félreteszünk, megmossuk, de nem hámozzuk meg. 8 részre vágjuk.

Amikor minden szelet kész, a visszamaradt vajas olajba tesszük a felszeletelt barackokat, óvatosan átforgatjuk.

A többi barackot megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Lábasban a cukrot 2 dl vízzel és a citromlével felöntjük, majd a barackokat belerakjuk. A citromlé fontos, mert így marad szép a barack színe. 4-5 perc múlva felforr.

A hideg vízzel elkevert keményítőt simára dolgozzuk és pár kanál barack főzőlével a barackokra visszaöntjük. Már csak összeforrósítjuk és kész.

Különlegesen finom mártást kapunk.

Jázmin rizzsel tálaljuk. Sárgabarackkal vagy más gyümölccsel is próbálják ki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr515011060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.