Bátor nyúl konyhája

Francia lecsó, a nyár nagy kedvence

2019. augusztus 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Francia lecsó, a nyár nagy kedvence. Cukkinit adtam a telekről a szomszédnak, mire tőle fehér héjú padlizsánt kaptam, ami elég ritka. Adott volt a recept alapja. Nagyon finom, könnyű ebéd készült, ha valaki nem bajlódik a tésztaköret kirakásával, kenyérrel is kiváló. Hozzávalók 3-4 főre: 1…

Tovább

Palacsinta mindenki kedvére.

Palacsinta sonkával töltött és édes változatban (bátor nyúl recept). A palacsintát sokféle módon készíthetjük, most egy töltött és édes változat receptjét osztom meg. Laktató fogás egy könnyű leves után. Hozzávalók: 4 adag A szokásos módon palacsintatésztát keverünk: 25 dkg finomliszt, 2,5…

Tovább

Őszibarackos sertésszűz szeletek jázminrizzsel.

Sertésszűz falatok őszibarackkal és jázminrizzsel. Különlegesen finom őszibarackunk termett. A sült barack remek kísérője volt ennek az ebédnek, de mártás is készült még belőle. Mostanában a saját gyümölcs nagy kincs. Ez a recept bármilyen alkalomra, ünnepi ebédnek is kiváló. Hozzávalók: 4…

Tovább