Csirkeleves indiai módra bátor nyúl konyhájából.
Új ízt hoz a vendégeknek ez a finom és könnyű leves, nagyon kedvelik. Kezdő háziasszonyok is sikert aratnak majd, mert egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók 4-5 főre:
50 dkg csirkemell filé,
25-30 dkg zsenge cukkini,
1 közepes fej vöröshagyma vagy lilahagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kis doboz paradicsompüré,
1 teáskanál dijoni mustár (nem magos)
só, bors,
2 teáskanál Bombay massala fűszerkeverék vagy
(őrölt gyömbér, kömény, curry, fahéj, koriander)
2 evőkanál olívaolaj.
A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, az olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, 5 percig pároljuk, majd a zúzott fokhagymát is rátesszük. Sóval, borssal, a fűszerekkel ízesitjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a mustárt. Felöntjük 1,5 liter vízzel, vagy leveskockából készített alaplével. Alacsony lángon legalább fél óráig főzzük, míg a hús majdnem megpuhul.
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, majd héjastól apró kockákra szeleteljük.
Hozzáadjuk a leveshez és még kb. 20 percig főzzük.
Érdemes egy tasak indiai fűszerkeveréket megvásárolni, mert minden olyan ételhez használhatjuk, ahol gyömbér, curry, fahéj, koriander kell.
Aki szereti, 2 dl főzőtejszínt tehet bele, a tejszínt kis tálban elkeverjük 3-4 merőkanál levessel (egyneműsítjük), aztán 3 percig alacsony lángon együtt főzzük, de nem forraljuk.
Különleges, könnyen elkészíthető leves.