Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Pagodakarfiol, a csodás zöldség, több ötlet bátor nyúl konyhájából.

2020. december 02. - Takács Gyuláné Erzsike

Pagoda karfiollal sok ötlet bátor nyúl konyhájából.

Különlegesen szép zöldség a pagodakarfiol. Aki még csak csodálta a piacon, de nem próbálta, szívből ajánlom. A brokkoli és karfiol keveréke, de annyira könnyű és finom, hogy köretként kiváló, levesként finom, főzelékként laktató. Nagyon finom és kipróbálásra feltétlenül ajánlott recept, kezdőknek is.

 pagodakarfiol_1.JPG

pagodakarfiol2.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg pagoda karfiol (tisztán mérve) levéllel, torzsával kb. 80 dkg.

 

2 dl tejszín vagy tejföl,

2 evőkanál keményítő vagy rizsliszt (most utóbbit használtam),

1 teáskanál ételízesítő vagy húsleveskocka,

1 teáskanál só, bors.

 

A pagodakarfiol keményebb, mint a rokona, ezért csodásan egyben marad. A rózsákat sóval és leveskockával ízesített vízben kb. 10-15 percig pároljuk. (Ahhoz, hogy a színe zöld maradjon, kevés szódabikarbónát tegyünk a főzővízbe.)

Ha köretként, egészben tálaljuk, a párolási időt követően vegyük ki a főzőléből, a leveshez kicsit tovább pároljuk.

Ha levesként, vagy főzelékként tálaljuk: a tejszínt keverjük el a rizsliszttel, majd a karfiol főzőlevéből vegyünk ki 3 merőkanállal, keverjük el és szűrőn átszűrve adjuk az ételhez.

A leveshez adjunk bruscettát, levesgyöngyöt.

Főzelékként is kiváló, akkor bármilyen húsételhez remek.

A legfinomabb rakott csirkemellhez is kiváló köret.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7116315546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása