Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Téli zöldséges egytálétel bátor nyúltól.

2022. december 06. - Takács Gyuláné Erzsike

Zöldséges egytálétel bátor nyúl konyhájából.

Vitaminokban gazdag, sok zöldséges, könnyű ebéd, saját recept.

Tartalmas, a hozzávalókat ízlés szerint variálható étel.

teli_zoldseges_egytaletel_20221206.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg sertéscomb apróra kockázva,

1 közepes fej hagyma,

2 szál sárgarépa,

1 szál fehérrépa,

15 dkg fehér káposzta kockázva,

2 közepes cékla,

2 burgonya (20 dkg) kockázva,

1 kis doboz paradicsompüré,

fél csokor petrezselyem,

só, bors,

2 evőkanál olaj vagy zsír,

2 evőkanál tejföl,

1 evőkanál cukor,

1 evőkanál citromlé.

A hagymát tisztítás után félbevágom, karikázom és a felforrósított zsiradékon megdinsztelem.

Az apróra vágott húst a hagymához adom, kifehérítem, 10 percig együtt párolom.

A sárgarépát, fehérrépát karikára vágom, a húsra rakom, sózom, borsozom,

A paradicsompürét hozzáöntöm, még 1 dl vízzel hígítva.

Majd a céklát kockázom (javaslom egy zacskóval a kezünkön tisztítani és darabolni), mert ennek több idő kell a puhuláshoz, mint a káposztának és a burgonyának.

A cukor és a citromlé nagyon kellemes ízt ad az ételnek. A citrom belseje tökéletesen ledörzsöli kezünkről a cékla pirosságát.

Tálaláskor teszem rá a tejfölt és rászórom a petrezselyemzöldet.

Hús nélkül, vagy köretként is ajánlom fogyasztani.

Az étel színe miatt férjem Mikulás ebédnek nevezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1617995974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása