Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkecombok csodás finom mártásban.

2023. január 28. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkecombok csodás finom mártásban.

Nagyon finom, ízletes, omlós lesz ezzel a mártással a csirke.

csirkecombok_csodas_martasban_20230128.JPG

Hozzávalók: 3 személyre

6 csirke alsó comb,

1-1 teáskanál só, pirospaprika,

1 teáskanál frissen őrölt tarka bors,

1 evőkanál szójaszósz,

2 evőkanál worcester szósz,

1 nagyobb fej lilahagyma,

3 gerezd fokhagyma,

2,5 dl világos sör,

 

2+1 evőkanál olaj.

Körete: 35 dkg kelbimbó és basmati rízs.

A csirkecombokat a csont mellett és még 2 helyen bevágom.

Sózom, borsozom, rászórom a pirospaprikát, ráöntöm a szója és worcester szószt,majd alaposan átforgatom úgy, hogy a combok bőre alá és a csontok melletti részre is kerüljön fűszer. Állni hagyom 15-20 percig.

Kiolajozott, forró serpenyőbe bőrével lefelé belerakom a combokat, aztán minden oldalát átsütöm.

A csirkedarabokat kiszedem egy tányérra, a serpenyőbe még 1 evőkanál olajat teszek, erre rakom a felkarikázott hagymát, pár percig pirítom, a zúzott fokhagymát is hozzáadom.

A combokat visszateszem a serpenyőbe, felöntöm a sörrel és így párolom.

Közben párszor megforgatom a húst. Akkor lesz kész, ha a sör teljesen elpárolgott és már csak az illatos, finom mártás marad. Ez körülbelül 30-35 perc.

Amíg a hús készül, a kelbimbót a mikróban megpárolom, a basmati rízst megfőzöm, így egyszerre készül el a hús és a köret.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9018036040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása