Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Barna csiperke gomba mozzarellával és szarvasgombás sajttal töltve.

2023. szeptember 18. - Takács Gyuláné Erzsike

A barna csiperke gomba húsa vastagabb, íze karakteresebb, mint a fehér társa.

Kiváló köret sültekhez, de önálló ételként is fogyaszthatjuk. Tápláló és a kétféle sajt íze igazán remek összhangot ad.

barna_csiperke_gomba_mozzarellaval_toltve_szarvasgombas_sajttal_a_tetejen.JPG

Hozzávalók 2 személyre:

35 dkg barna csiperke gomba, 12 darab,

1 csomag mini mozzarella,

1-1 mokkáskanál só és frissen őrölt tarka bors,

8 szeletke szarvasgombás sajt, 4 szelet edami vagy más sajt,

kápia paprika darabkák a tetejére,

3 dkg vaj a sütőtál kikenéséhez.

 

A gombákat megmossuk, papírtörlőre rakjuk, a szárakat felszeleteljük, remek leves lett belőle.

 

A gombakalapok belsejét sózzuk, őrölt tarka borssal megszórjuk.

A sütőtálat kivajazzuk, a gombákat kalapjukkal lefelé belerakjuk. A mozzarella golyókat a közepére helyezzük, így tesszük a 180 fokos sütőbe 20 percre (alsó-felső sütés).

 

Amikor a sajt megolvadt, ráhelyezzük a sajtszeleteket, a paprikát és addig sütjük, míg a sajt aranybarna színt kap.

A sertésszűzhöz nagyon illik, de más sült húsok mellé köretként, illetve önállóan is tálalhatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1618216847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása