Csirkés-mozzarellás tésztasaláta (bátor nyúl recept).
Kaptam hat féle friss fűszernövényt, mozzarella sajtot, így adott volt, hogy ebből alkotok egy új receptet, ami 30 perc alatt elkészíthető. Különleges finom lett az ebéd, remélem sokan kipróbálják,
Hozzávalók: 3 adag.
25 dkg durum orsótészta színes (lehet bármilyen más is, maradék kifőtt tésztából is tökéletes),
20 dkg csirkemell filé csíkokra vágva,
12,5 dkg mozzarella sajt (1 adag),
2 szál zsenge újhagyma, vagy fél fej lilahagyma,
1 csokor petrezselymzöld,
1-1 mokkáskanál apróra vágott friss oregánó, majoránna, rozmaring,
2 dl 10%-os tejszín,
2 tojás,
2 evőkanál olaj (floriol, vagy oliva, de más is megteszi),
1 teáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors.
A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.
A durum tészta nagyon egészséges és hamar megfő. Mindig nézzük meg a tészták csomagolásán a főzési időt és kóstoljuk is meg, inkább roppanós (al dente) legyen, mintsem szétfőjön.
A felforrósított olajon a fűszerezett, csíkokra darabolt csirkemell filét mindkét oldalán megpirítjuk 5-6 perc alatt.
A hagymát felezzük és karikázzuk, a zöldfűszereket apróra vágjuk, és a húshoz adjuk.
Pár percig együtt sütjük.
A felvert tojást elkeverjük a tejszínnel, ettől szaftosabb lesz az ételünk.
A kifőtt tésztára öntjük, majd az egészet a fűszeres csirkével átkeverjük, pár percig alacsony lángon együtt forraljuk.
Végül az apró kockára vágott mozzarella sajttal megszórjuk és tálaljuk.
Csirke helyett sonkával is készíthetjük.
A vegetáriánusok is finom salátát kapnak a csirkét elhagyva.
Mindenkinek ajánlom.