Cukkinis-sonkás-burgonyás kockák sütőben sütve.
Pompás, könnyű köret, önállóan is fogyasztható. Akár melegen, vagy hidegen is laktató étel. Nagyon egészséges, alig tartalmaz zsiradékot., olcsó és egyszerű az elkészítése.
Hozzávalók: 4 személyre
35 dkg zsenge cukkini reszelve,
10 dkg prágai sonka apró kockára vágva,
40 dkg krumpli reszelve,
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva,
2-3 gerezd fokhagyma reszelve,
3 evőkanál liszt,
2 tojás,
1 teáskanál só, 1 mokkáskanál bors, 1 mokkáskanál majoránna vagy oregánó, rozmaring, bazsalikom, kakukkfű (helyette provance-i fűszerkeverékben mindez benne van),
1-1 maréknyi zsemlemorzsa a szórához,
5 dkg reszelt sajt a tetejére.
2 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez.
A zsenge cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, almareszelőn megreszeljük, a krumplit meghámozzuk, szintén megreszeljük. Hozzáadjuk a sonkát, a lisztet, a tojást és a fűszereket.
A masszát összekeverjük, és az olajjal kikent, maréknyi morzsával megszórt tepsibe simítjuk.
A tetejére ismét egy maréknyi morzsát szórunk.
180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, ekkor reszeljük rá a sajtot, 10-15 percig együtt pirítjuk készre. A pirulási idő sütőfüggő.
Sültek mellé köretként ajánlom, de akár majonéz, ketchup, mustár is illik hozzá, így egyszerűen is finom.
Jó étvágyat!