Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Cukkinis-sonkás-burgonyás kockák sütőben sütve.

2024. január 15. - Takács Gyuláné Erzsike

Cukkinis-sonkás-burgonyás kockák sütőben sütve.

Pompás, könnyű köret, önállóan is fogyasztható. Akár melegen, vagy hidegen is laktató étel. Nagyon egészséges, alig tartalmaz zsiradékot., olcsó és egyszerű az elkészítése.

cukkinis_sonkas_burgonyas_kocka.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

35 dkg zsenge cukkini reszelve,

10 dkg prágai sonka apró kockára vágva,

40 dkg krumpli reszelve,

1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva,

2-3 gerezd fokhagyma reszelve,

3 evőkanál liszt,

2 tojás,

1 teáskanál só, 1 mokkáskanál bors, 1 mokkáskanál majoránna vagy oregánó, rozmaring, bazsalikom, kakukkfű (helyette provance-i fűszerkeverékben mindez benne van),

1-1 maréknyi zsemlemorzsa a szórához,

5 dkg reszelt sajt a tetejére.

2 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez.

 

A zsenge cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, almareszelőn megreszeljük, a krumplit meghámozzuk, szintén megreszeljük. Hozzáadjuk a sonkát, a lisztet, a tojást és a fűszereket.

A masszát összekeverjük, és az olajjal kikent, maréknyi morzsával megszórt tepsibe simítjuk.

A tetejére ismét egy maréknyi morzsát szórunk.

 

180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, ekkor reszeljük rá a sajtot, 10-15 percig együtt pirítjuk készre. A pirulási idő sütőfüggő.

 

Sültek mellé köretként ajánlom, de akár majonéz, ketchup, mustár is illik hozzá, így egyszerűen is finom.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8118303223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása