Áfonyás torta bátor nyúl módra.
Különleges és finom sütemény.
Hozzávalók:
Az aljhoz
25 dkg keksz – (ha lehet, teljes kiőrlésű, kakaós)
2 evőkanál kristálycukor
10 dkg vaj
A krémhez
25 dkg mascarpone sajt
20 dkg tejszines vagy natúr krémsajt (tömlős)
10 dkg porcukor,
2 evőkanál étkezési keményítő
2 dl habtejszin
1 db citrom reszelt héja
1 doboz (140 g) fekete áfonya a szóráshoz.
Egy 22-26 cm átmérőjű 4-5 cm magas falú tortaformába szilikonos sütőpapírt teszünk.
Az aljhoz ledaráljuk vagy összetörjük a kekszet, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk. Az így kapott vajas morzsát a kipapírozott sütőformába tesszük, és öklünkkel jó alaposan lenyomkodjuk a formában.
A tetejére szórjuk az áfonyát.
A krémhez az összes hozzávalót egy tálba téve alaposan összekeverjük. A sütőformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Olyan színű legyen, mint a képen.
Ha kihűlt, a tortaformában letakarva a hűtőbe tesszük és csak másnap szeleteljük.
Természetesen más gyümölccsel, vagy akár anélkül is elkészíthető a finomság.