Különleges rakott csirkemell.
Különlegessége a hozzáadott feketeerdei sonkában és a már kapható medvehagyma csodálatos együttesében is rejlik. Használjuk ki ezt a lehetőséget.
Hozzávalók: 4 személyre
80-90 dkg csirkemell filé,
1 csomag feketeerdei sonka 8 szelet (vagy bacon szalonna),
15 dkg trappista sajt,
5 dkg füstölt sajt,
3 dl tejszín,
só, bors,
1 csokor medvehagyma,
1 kg burgonya (tisztítás után, karikára szeletelve)
vaj vagy margarin a tál/tepsi kenéséhez.
A csirkemell filéket vékony szeletekre vágom, mindkét oldalát sózom, picit borsozom.
A tálat kikenem margarinnal és a karikára szelt burgonyával beterítem, megszórom ételízesítővel.
Rárakom a fűszerezett csirkemell szeleteket, a feketeerdei sonkaszeletekkel betakarom, a megmosott és szárától megtisztított medvehagyma levelekkel beborítom. A tejszínt a reszelt füstölt sajttal elkeverve a tetejére kanalazom, majd erre reszelem a trappista sajtot.
Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 200 fokon sütöm 50 percig, majd továbbra is lefedve, a kívánt szín eléréséig, gázsütőnél ez még legalább 20 perc.
Nagyon omlós lesz a hús és a krumpli is, egytálételként kiváló. A tejszín és a sajt jól átjárja a húst és a krumplit, a sonka és a medvehagyma remek együttes ízt ad.
Tipp: Főzzünk ki még hozzá pár szem krumplit, ha valaki a több köretet szereti.