Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Különleges rakott csirkemell.

2017. március 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Különleges rakott csirkemell.

Különlegessége a hozzáadott feketeerdei sonkában és a már kapható medvehagyma csodálatos együttesében is rejlik. Használjuk ki ezt a lehetőséget.

kulonleges_csirkemell.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

80-90 dkg csirkemell filé,

1 csomag feketeerdei sonka 8 szelet (vagy bacon szalonna),

15 dkg trappista sajt,

5 dkg füstölt sajt,

3 dl tejszín,

só, bors,

1 csokor medvehagyma,

1 kg burgonya (tisztítás után, karikára szeletelve)

vaj vagy margarin a tál/tepsi kenéséhez.

 A csirkemell filéket vékony szeletekre vágom, mindkét oldalát sózom, picit borsozom.

A tálat kikenem margarinnal és a karikára szelt burgonyával beterítem, megszórom ételízesítővel.

Rárakom a fűszerezett csirkemell szeleteket, a feketeerdei sonkaszeletekkel betakarom, a megmosott és szárától megtisztított medvehagyma levelekkel beborítom. A tejszínt a reszelt füstölt sajttal elkeverve a tetejére kanalazom, majd erre reszelem a trappista sajtot.

Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 200 fokon sütöm 50 percig, majd továbbra is lefedve, a kívánt szín eléréséig, gázsütőnél ez még legalább 20 perc.

Nagyon omlós lesz a hús és a krumpli is, egytálételként kiváló.  A tejszín és a sajt jól átjárja a húst és a krumplit, a sonka és a medvehagyma remek együttes ízt ad.

Tipp: Főzzünk ki még hozzá pár szem krumplit, ha valaki a több köretet szereti.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2912387767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása