Csirkemell újszerű köntösben kócos burgonyával.
A csirkemell nagyon egészséges, ezzel a köntössel pedig fenséges. Itt az ideje, hogy a bundán is változtassunk. Nővéremtől kaptam ezt a szezámmagos zabkorpát, amivel különleges finom lett ez a hús. Mindenkinek ajánlom, aki új ízt szeretne, vagy akinek nehéz a zsemlemorzsa bármilyen okból.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirke mellfilé (8 szelet),
só, bors,
5 evőkanál liszt,
2 tojás,
5 evőkanál szezámmagos zabkorpa vagy zabpehely,
3 evőkanál olaj (ha van, olivaolaj)
A csirkemell filét felszeleteljük, és a fűszerekkel megszórjuk.
Lisztbe, tojásba, majd a szezámmagos korpába forgatjuk és mindkét oldalát 4-4 percig sütjük.
(Tipp: Ha kevés a 2 tojás, pótoljuk kevés tejjel.)
Először fedő alatt sütjük a szeleteket, majd anélkül sütjük tovább, figyelve, és ha kell még egyszer megfordítva a húst.
Papírtörlőre szedjük, jénai tálba, mert így marad meleg a hús az egész adag kisütéséig.
Köretként most (kócos) szalmaburgonyát készítettem, de párolt zöldséget, rizst vagy krumplipürét is kínálhatunk.
Ugyanebbe a panirba bármilyen zöldséget, cukkinit, padlizsánt is tehetünk, kipróbáltam, cukkinivel nagyon finom volt..