Nem kell új receptet keresned, ennél egyszerűbbet nem találsz. Kitaláltam, kipróbáltam, csak el kell készítened! Hús és köret egyben.
A csirkecomb ezzel a recepttel elkészítve sokak kedvence lesz. Nem drága étel, hétköznapokra is ajánlom.
Hozzávalók: 3 személyre
6 db csirke alsó comb vagy 3 egész comb,
1 nagyobb fej karfiol, tisztán mérve 80 dkg,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál csirke fűszer keverék, (tartalma: bors, pirospaprika, majoránna, gyömbérpor, fokhagymapor, kurkuma, koriander)
1 teáskanál só,
1 tojás.
l kis pohár tejföl vagy tejszín,
1 maréknyi pankómorzsa vagy reszelt sajt.
Elkészítése:
A combokat megmossuk, a húst középen bemetsszük, hogy a pác jól átjárja.
A páchoz: az olajat, sót és a fűszereket elkeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kiolajozzuk.
A combokat a páccal megkenjük, a tepsibe bőrével lefelé lerakjuk.
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, de NEM PÁROLJUK meg! A rózsákat torzsájával felfelé helyezzük a tepsibe. A pácból kimaradt fűszerhez adunk 1 egész tojást, a tejfölt, alaposan elkeverjük és a karfiolra terítjük. Rászórjuk a morzsát vagy sajtot.
A karfiol a csirke gőzében puhul meg, omlós lesz és finom.
Alufóliával lefedve 50 percig sütjük, majd a csirkét megforgatjuk és fólia nélkül még további 20 percig sütjük, illetve amíg meg nem pirul. Ez sütőfüggő is.
Jó étvágyat kívánok ehhez az egyszerű, pompás ételhez.