Afrikai harcsafilé mustáros mártással.
Különösen finom, könnyű ebéd, a pikáns mártás egyedivé teszi az ízeket. Másfajta halból is készíthetjük, ezzel a recepttel is bővül az elkészítés módja. A lényeg, hogy minél több halat fogyasszunk.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg afrikai harcsa filé,
2 teáskanál halak füszerkeverék,
10 dkg kukoricaliszt a szeletek forgatásához,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
2 gerezd fokhagyma összezúzva,
2 evőkanál rétesliszt,
3 dl tej,
1 evőkanál mustár,
1 teáskanál cukor,
só, bors,
olaj a sütéshez.
A harcsa filéket felszeletelem, majd fűszerezem és állni hagyom fél órát. A mártáshoz a vajat megmelegítem, a zúzott fokhagymát hozzáadom, majd megszórom a liszttel. 1-2 percig, azaz a liszt habzásáig keverem a rántást.
Aztán a tűzről levéve fokozatosan felöntöm a tejjel, állandó keveréssel biztosítom, hogy ne legyen csomós. Visszateszem a tűzre, alacsony lángra.
Fűszerezem só, bors, cukor és mustár hozzáadásával. A mustár erősségétől függően tegyünk hozzá cukrot, kellemesen pikáns íze legyen.
Kb. 10 perc alatt, folyamatos keveréssel elérem a mártás sűrűséget.
(Tipp: a mártásba apróra vágott kaprot is szórhatunk.)
A halat kukoricalisztbe forgatom, olajban kisütöm és papírtörlőre szedem, így semmi olaj nem marad rajta.
Jázminrízs volt a körete.
Nagyon könnyű és egészséges étel.