Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sertéscsülök tepsiben sütve bécsi burgonyasalátával.

2023. október 28. - Takács Gyuláné Erzsike

Remek ebéd került az asztalra. Elkészítése kicsit időigényes, de megéri a munkát, annyira finom.

csulok_tepsiben_becsi_burgonyasalataval_1.JPG

Hozzávalók 4-5 személyre:

1,2 kg sertéscsülök csont nélkül,

Fűszerkeverék: só, őrölt bors, fokhagymapor vagy 3 gerezd fokhagyma , 1 kávéskanál pirospaprika, (majoránna, kakukkfű, bazsalikom, koriander, vagy összesen 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék.

1 nagy fej vöröshagyma negyedelve,

3-4 evőkanál olaj.

 

A csülök szeleteket az olajos páccal bedörzsöljük és állni hagyjuk egy éjszakán át, vagy hűtőben 1-2 napig is.

A tepsi alját kikenjük 2 evőkanál olajjal, erre kerülnek a csülök szeletek, a negyedelt hagymával.

 

Alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit. Mivel nagy adag, 50 percig süssük.

Az alufóliát levéve a kevés szafttal meglocsoljuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. Ilyenkor már mérsékeljük 180 fokra a sütőt. Még mindig fólia alatt sütjük 40 percig, közben átforgatjuk, hogy a szaft jól átjárja a szeleteket.

Végül fólia nélkül sütjük a hús pirulásáig. Ez a sütőnktől is függ.

 

Most bécsi burgonya salátát készítettem hozzá jégsaláta ágyon.

Kukoricás rizs, burgonyapüré, sült burgonya, de párolt zöldség is kiváló hozzá.

Hidegen is kitűnő, ha marad belőle!

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5318245273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása